Nieuws

Nationaal Warmtepomp Congres 2019

29/03/2019

Op woensdag 9 oktober 2019, organiseert het NPW in samenwerking met Vakmedianet het Nationaal Warmtepompcongres 2019.

Het congres wordt gehouden tijdens de Energiebeurs 2019 in de Brabanthallen te Den Bosch.

Het congresthema is deze keer:

Warmtepompen in de bestaande woningbouw, haalbaar en betaalbaar?

 

Warmtepompen zijn een uitstekende optie om binnen de bestaande woningbouw de verduurzaming verder invulling te gaan geven. Voor de nieuwbouw is dit, met de BENG eisen in het verschiet, geen discussie meer. Maar hoe zit het in de bestaande bouw, hoe gaan we daar op een verantwoorde en betaalbare manier mee om?

De noodzaak voor verdere verduurzaming en daarmee CO2-reductie vraag ook in de bestaande bouw om een strengere aanpak. Moeten er voor de bestaande bouw ook expliciete eisen voor gaan gelden zoals met de BENG-eisen in de nieuwbouw?

Hoe we het ook wenden of keren. de Trias Energetica is en blijft ook voor de bestaande bouw het uitgangspunt om op een verantwoorde manier te komen tot verduurzaming. Wel vormt de inzet van warmtepompen hierbij een essentiële schakel.

Programma

Het congres zal in de ochtend plaatsvinden zodat er in de middag nog voldoende tijd overblijft om de Energiebeurs te bezoeken.

Voor een ieder die de spits wil mijden start het Congres met een ontbijtsessie. Verder kent het programma een aantal inspirerende prekers op het hoofdpodium en zullen er tussendoor in parallelsessies een aantal belangwekkende zaken verder worden uitgediept.

Save the data

Deelname aan het Nationaal Warmtepompcongres 2019 is voor leden/begunstigers van het NPW gratis!!

Zodra het programma definitief is zullen wij u nader informeren, maar zet alvast 9 oktober 2019 in uw agenda!

NPW Nieuws
27.09.2019
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) start een grootschalig monitoringstraject om inzicht te krijgen in praktijkprestaties van warmtepompsystemen in Nederlandse woningen.
12.09.2019
Warmptepompleveranciers vrezen dat zij geen pompen meer kunnen plaatsen als de minister nieuwe geluidsregels invoert.
11.09.2019
Huizen in noord-Londen gaan verwarmd worden met de overtollige warmte die uit de metrobuizen komt. Hierdoor worden ook de stations koeler.