Nieuws

Onderzoek naar grootschalige toepassing hybride warmtepompen

24/12/2018

Energiebedrijf Cogas en woningcorporatie WBO Wonen willen op grote schaal hybride warmtepompen gaan toepassen in de wijk Glinde Hooiland in Oldenzaal. Onlangs zijn beide partijen een onderzoek gestart naar de mogelijkheden.

Het gaat volgens de initiatiefnemers om een ‘uniek project’ in de regio: nergens in Overijssel is de toepassing van hybride warmtepompen op zo’n schaal onderzocht.

Dinsdag 18 december hebben Cogas en WBO Wonen een intentieovereenkomst getekend waarin de potentie van hybride warmtepompen wordt onderkend. “Dit is een unieke samenwerking tussen een netwerkbedrijf en een woningcorporatie”, aldus Martijn Kolkman, projectleider van Cogas Duurzaam. “Wat wij hier leren, gaan we proberen op grote schaal toe te passen”. Zo ontstaat een vliegwieleffect voor verduurzaming in de regio. Ook voor andere bestaande wijken in de regio kan een hybride oplossing de beste keuze zijn, aldus Cogas.

Lees het hele artikel op de website van Vakblad Warmtepompen»

NPW Nieuws
27.09.2019
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) start een grootschalig monitoringstraject om inzicht te krijgen in praktijkprestaties van warmtepompsystemen in Nederlandse woningen.
12.09.2019
Warmptepompleveranciers vrezen dat zij geen pompen meer kunnen plaatsen als de minister nieuwe geluidsregels invoert.
11.09.2019
Huizen in noord-Londen gaan verwarmd worden met de overtollige warmte die uit de metrobuizen komt. Hierdoor worden ook de stations koeler.