Nieuws

Warmtepompen populair bij investeringssubsidie

30/11/2018

Investeringssubsidie stimuleert warmtepompen

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kan ook in 2019 subsidie worden verkregen voor de aanschaf van een warmtepomp. De regeling wordt vaak gebruikt voor deze aankoop. De ISDE regeling loopt ook dit jaar naar behoren en zal in 2019 worden gecontinueerd. De regeling geldt voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

Subsidieaanvragen voor warmtepompen vormen met een aandeel van circa 68 procent de meerderheid. De overige gelden gaan naar zonneboilers, pelletkachels en biomassaketels.

Gezien het succes van de ISDE-regeling voor duurzame energie in Nederland zal in 2019 naar verwachting eenzelfde bedrag als in 2018 beschikbaar worden gesteld. De definitieve omvang van de subsidie moet nog door de regering worden vastgesteld.

Lees meer over de ISDE voor warmtepompen op de website van RVO.

NPW Nieuws
27.09.2019
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) start een grootschalig monitoringstraject om inzicht te krijgen in praktijkprestaties van warmtepompsystemen in Nederlandse woningen.
12.09.2019
Warmptepompleveranciers vrezen dat zij geen pompen meer kunnen plaatsen als de minister nieuwe geluidsregels invoert.
11.09.2019
Huizen in noord-Londen gaan verwarmd worden met de overtollige warmte die uit de metrobuizen komt. Hierdoor worden ook de stations koeler.