Nieuws

Warmtepomp voor het grote publiek?

02/05/2017

Vanaf september biedt Nuon grootschalig betaalbare warmtepompen aan. De proef hiervoor is afgelopen maand gestart, in samenwerking met haar partner Feenstra en Nibe.

Volgens Nuon zorgt haar warmtepomp voor een daling van het gasverbruik in de woning met naar verwachting 30% tot 50%.

Ventilatieluchtwarmtepomp kost zo'n € 1.000

Het gaat hierbij om een ventilatieluchtwarmtepomp, die geschikt is voor de meeste woningen met een cv-ketel en mechanische ventilatie. Bij de aanschaf ontvangt de koper een subsidie van € 1.300, waardoor de investering naar verwachting rond de € 1.000 bedraagt. Dit is inclusief installatie en na aftrek van de subsidie. De terugverdientijd bedraagt volgens Nuon ongeveer 5 tot 6 jaar. Daarnaast gaat de cv-ketel langer mee, omdat die dankzij de warmtepomp minder hard hoeft te werken. Net als de mechanische ventilatie in een woning deze pomp ook voor frisse lucht. Dit apparaat haalt warmte uit de lucht, die een ventilator anders naar buiten blaast. De ventilatiewarmtepomp geeft deze warmte door aan de cv-installatie en hergebruikt de warmte in de woning.

Proef onder 50 klanten tot start verkoop

[...]

Lees het hele artikel op de website van DuurzaamGebouwd.nl

NPW Nieuws
27.09.2019
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) start een grootschalig monitoringstraject om inzicht te krijgen in praktijkprestaties van warmtepompsystemen in Nederlandse woningen.
12.09.2019
Warmptepompleveranciers vrezen dat zij geen pompen meer kunnen plaatsen als de minister nieuwe geluidsregels invoert.
11.09.2019
Huizen in noord-Londen gaan verwarmd worden met de overtollige warmte die uit de metrobuizen komt. Hierdoor worden ook de stations koeler.