Nieuws

Warmtepomp loont bij nieuwbouw

15/02/2017

In nieuwbouwwoningen is het gebruik van een warmtepomp, in combinatie met zonnepanelen, altijd voordeliger dan gasverwarming, zo blijkt uit een onderzoek door het ingenieursbureau DWA.

‘De combinatie van een warmtepomp met zonnepanelen komt er gunstiger uit dan ik in eerste instantie had gedacht’, zegt ir. Sanne de Bruin die het onderzoek ‘Kostenvergelijking van de alternatieven voor aardgas in nieuwbouwwoningen’ van DWA in opdracht van netbeheerder Stedin uitvoerde. Opvallend is dat de uitkomst heel robuust is: ook wanneer de bestaande subsidies wegvallen blijft het voordeel bestaan. Op dit moment zit er subsidie op warmtepompen en geldt een salderingsregeling, waarmee zonnestroom gratis kan matchen met het elektriciteitsnet.

Lees het hele artikl, met bijbehorende grafieken, op de website van De Ingenieur.

NPW Nieuws
27.09.2019
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) start een grootschalig monitoringstraject om inzicht te krijgen in praktijkprestaties van warmtepompsystemen in Nederlandse woningen.
12.09.2019
Warmptepompleveranciers vrezen dat zij geen pompen meer kunnen plaatsen als de minister nieuwe geluidsregels invoert.
11.09.2019
Huizen in noord-Londen gaan verwarmd worden met de overtollige warmte die uit de metrobuizen komt. Hierdoor worden ook de stations koeler.