Nieuws

Succesvol Warmtepomp congres 7 juni

09/06/2016

Met ruim 110 deelnemers en een programma met inspirerende sprekers kunnen we terugzien op een geslaagd warmtepomp congres.

Naast de waardering voor de inhoudelijke sprekers was men ook zeer te spreken over de wijze waarop dagvoorzitter Claudia Reiner het congres wist te leiden. De hoofddoelen van de deelnemers om aan het congres deel te nemen waren Kennisvergaring (80 %) en netwerken (65%).
In de evaluatie is door de deelnemers aangegeven dat hun doel voor deze congres dag met een score van 84,2 % ruimschoots werd gehaald.

Het warmtepomp-congres ging van start met een tweetal plenaire sprekers te weten Alfonso Wolbert (de sleutels tot succes) en Olaf Pruissen (de warmtepomp van de toekomst) die met hun presentatie de congresdeelnemers duidelijk wisten te boeien. Aansluitend waren er een drietal workshop-sessies met elk drie workshops. Hier kwamen onder meer onderwerpen als de Warmtepompmarkt in cijfers, financiering en bekostiging, BENG en de nieuwe energieprestatie en EnergieNul met een warmtepomp uitvoerig aan de orde. Tijdens de verschillende workshops vonden soms levendige discussies plaats waarbij na afloop zowel de inhoud als de diversiteit van de workshop-sessies door de aanwezigen zeer werd gewaardeerd.

De presentaties zijn terug te vinden op: http://www.nederlandswarmtepompcongres.nl/presentaties

Voor geïnteresseerden was er in de pauze de mogelijkheid om een bezoekje te brengen aan de warmtepompinstallatie in de technische ruimte van het Van Der Valk Hotel Veenendaal waar het congres werd georganiseerd. Hiervan werd door ca. 50% van de deelnemers enthousiast gebruik gemaakt. In de centrale netwerkruimte waren diverse stands van verschillende warmtepomp leveranciers waar de aanwezigen konden bijpraten en zich laten voorlichten over de laatste ontwikkelingen op productniveau.

Afsluitend was het professor Jos Lichtenberg die met ‘een blik op de toekomst’ de aanwezigen tot het laatste moment op een inspirerende manier wist te boeien.

Alles bij elkaar kunnen we terugzien op een inspirerend en geslaagd warmtepomp congres.

NPW Nieuws
27.09.2019
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) start een grootschalig monitoringstraject om inzicht te krijgen in praktijkprestaties van warmtepompsystemen in Nederlandse woningen.
12.09.2019
Warmptepompleveranciers vrezen dat zij geen pompen meer kunnen plaatsen als de minister nieuwe geluidsregels invoert.
11.09.2019
Huizen in noord-Londen gaan verwarmd worden met de overtollige warmte die uit de metrobuizen komt. Hierdoor worden ook de stations koeler.