Nieuws

Gasmotor drijft warmtepomp aan

12/11/2014

Een goed functionerende WKO-installatie met een monobron van 80 m diep is bij een appartementencomplex De Amazones in ’s-Hertogenbosch gekoppeld aan een gasmotorgedreven warmtepomp (GW) met een capaciteit van 1342 kW

Regie

Hendriks Bouwbedrijf en Hendriks Installatietechniek hebben vroeg in het proces hun kennis en kunde binnen het bouwteam kunnen inbrengen. “Het project is met alle bouwpartners integraal vanaf de voorlopige ontwerpfase in een kort tijdspad uitvoeringsgereed gemaakt”, vertelt projectleider Paul Laurensse. “Hierbij is verder gekeken dan alleen bouwkundige zaken en individuele installaties.” Binnen een team van experts heeft Hendriks als regisseur de coördinerende rol op zich genomen.

Lees het hele artikel op de website van Installatie.nl

NPW Nieuws
27.09.2019
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) start een grootschalig monitoringstraject om inzicht te krijgen in praktijkprestaties van warmtepompsystemen in Nederlandse woningen.
12.09.2019
Warmptepompleveranciers vrezen dat zij geen pompen meer kunnen plaatsen als de minister nieuwe geluidsregels invoert.
11.09.2019
Huizen in noord-Londen gaan verwarmd worden met de overtollige warmte die uit de metrobuizen komt. Hierdoor worden ook de stations koeler.