Nieuws

Brandstofcel met warmtepomp

27/08/2014

Een woning en bedrijfspand in Eerbeek wordt van energie voorzien door een combinatie van warmtepompen en een micro-WKK met brandstofcel

Zowel in de woning als in het bedrijfspand zijn dezelfde installaties gemaakt: een traploos modulerende warmtepomp, een brandstofcel, een buffer en een afgiftesysteem met luchtverwarming. De warmtepompen van delen de aansluiting op een gesloten bronsysteem. De brandstofcel producteert stroom voor de warmtepompen door gas om te zetten in waterstof. Deze wordt gebruikt voor de warmtepompen. De restwarmte uit de brandstofcel wordt gebruikt om het buffervat te verwarmen. Dit water wordt op zijn beurt aangewend voor luchtverwarming met Fiwihex en tapwaterbereiding. De warmtepomp kan bijspringen voor de piekvraag.

Lees het hele artikel op de website van Installatie.nl

NPW Nieuws
27.09.2019
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) start een grootschalig monitoringstraject om inzicht te krijgen in praktijkprestaties van warmtepompsystemen in Nederlandse woningen.
12.09.2019
Warmptepompleveranciers vrezen dat zij geen pompen meer kunnen plaatsen als de minister nieuwe geluidsregels invoert.
11.09.2019
Huizen in noord-Londen gaan verwarmd worden met de overtollige warmte die uit de metrobuizen komt. Hierdoor worden ook de stations koeler.