Nieuws

ENVI stemming over F-Gassenverordening laat warmtepompen in grijs gebied

20/06/2013

Op 19 juni heeft de ENVI commissie van het Europees Parlement gestemd het Compromis en Geconsolideerde Wijziging van deF-gassenverordening. De Europese Warmtepomp Organisatie EHPA is verheugd over de geboekte vooruitgang en ondersteunt het verstandige fase-down mechanisme.

Op 19 juni heeft de ENVI commissie van het Europees Parlement gestemd het Compromis en Geconsolideerde Wijziging van deF-gassenverordening. De Europese Warmtepomp Organisatie EHPA is verheugd over de geboekte vooruitgang en ondersteunt het verstandige fase-down mechanisme. Toch zouden ze liever hebben gezien dat er een duidelijkere positionering van het Parlement zou komen ter ondersteuning van de warmtepomp-technologie.

Lees het hele artikel op de website van de EHPA (Engelstalig).

NPW Nieuws
27.09.2019
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) start een grootschalig monitoringstraject om inzicht te krijgen in praktijkprestaties van warmtepompsystemen in Nederlandse woningen.
12.09.2019
Warmptepompleveranciers vrezen dat zij geen pompen meer kunnen plaatsen als de minister nieuwe geluidsregels invoert.
11.09.2019
Huizen in noord-Londen gaan verwarmd worden met de overtollige warmte die uit de metrobuizen komt. Hierdoor worden ook de stations koeler.