Home

Nieuws

Warmtepomp heeft doordacht plan nodig

25/01/2019

Het succes van warmtepompen in bestaande woningbouw staat of valt met een goed doordachte voorbereiding, ontwerp, uitvoering en onderhoud. Ontbreekt de basis, dan kan de gebruiker van een koude kermis thuis komen. Installateurs die inhaken hebben mogelijk goud in handen, maar moeten er wel behoedzaam mee omspringen.

Dit bleek uit de inhoud van het bouwwebinar Help, mijn klant wil een warmtepompdat op 22 januari door ruim 400 kijkers live werd gevolgd. Het webinar, gemaakt voor installateurs die nu is integraal en gratis terug te kijken.

Uitdaging

Warmtepompspecialisten Erwin Janssen (Nathan Systems), Steven Kok (Rensa Techniek) en Harrold Hofsink (Cius Techniek) gaven in de uitzending tekst en uitleg over hoe de energietransitie-uitdaging (CO2-reductie) onder meer met warmtepomptechniek kan worden ingevuld. Hofsink, naast installateur ook docent, constateert een grote leergierigheid onder installateurs, maar ook nog een kennisgat bij installateurs en monteurs dat de komende tijd zal moeten worden opgevuld om aan de vraag te kunnen voldoen. De markt werkt aan meer opleidingslocaties voor warmtepompen.

Lees het hele artikel op de website van Installatie.nl

NPW Nieuws
01.05.2019
Hier is iedereen die de warmtepomp een warm hart toedraagt van harte welkom om onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar van gedachten te wisselen.
26.04.2019
RVO.nl ontving 5.376 subsidieaanvragen voor hernieuwbare energie projecten tijdens de openstelling SDE+ voorjaar 2019. Er is ruim € 4,8 miljard subsidie aangevraagd.
19.04.2019
In 2018 groeide het totaal aantal warmtepompen in Europese woningen – de ‘installed base’ – door tot 12 miljoen installaties. Dit blijkt uit voorlopige data die de European Heat Pump Association naar buiten heeft gebracht. Definitieve cijfers over 2018 worden over een maand gepubliceerd.