Home

Nieuws

Voorlichtingsite voor consumenten over ‘gasloos’

03/12/2018

De aandacht voor en vraag naar warmtepompen wordt steeds sterker. En met name de overgang naar ‘gasloos’ wonen en werken roept in de samenleving veel vragen op.Om consumenten te ondersteunen in hun zoektocht en antwoord te geven op zorgen en vragen heeft Milieu Centraal in samenwerking met de sector een aparte website opgericht.
Op de site kan de consument de nodige informatie vinden over de mogelijkheden voor een warmtepomp en welke punten moeten worden overwogen om een gerichte keuze te kunnen maken.

Kijk voor meer informatie hier verder op de site van Milieu Centraal.

NPW Nieuws
10.12.2018
2016 was voor de verkoop van warmtepompen een topjaar. In dat jaar werden bijna twee keer zoveel bodemgebonden warmtepompen verkocht als in het jaar ervoor. 2017 toonde een veel gematigder beeld, waarbij met name de open bronsystemen uit de gratie lijken te vallen.
07.12.2018
In januari 2020 wordt de berekening van het energieprestatiecoëfficiënt (EPC) vervangen door eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG) en een nieuwe bepalingsmethode NTA 8800. De concepteisen krijgen veel kritiek uit de markt.
03.12.2018
De aandacht voor en vraag naar warmtepompen wordt steeds sterker. En met name de overgang naar ‘gasloos’ wonen en werken roept in de samenleving veel vragen op.