Home

Nieuws

Verkoop warmtepompen verdubbeld

30/11/2017

Vorig jaar zijn in Nederland bijna twee keer zoveel warmtepompen verkocht als in 2015. Afgelopen jaar zijn er ongeveer 15.000 exemplaren verkocht voor de woningbouw. Daarmee komt het totaal aantal warmtepompen die in gebruik zijn op 91.000. Dat blijkt uit data die vakblad Warmtepompen heeft ingezien.

Het rapport werd gepresenteerd tijdens de European Heat Pump Summit in Neurenberg. Tomas Nowak, secretaris-generaal van de EHPA, gaf daarbij een inkijk in de Europese verkoopcijfers. Gemiddeld genomen werden in de 21 EU-landen waarvan data worden verzameld, 12 procent meer warmtepompen verkocht dan in 2015.

Nederland ‘recordhouder’

Nederland is nog steeds een kleine speler als het om warmtepompverkoop gaat. Maar de ‘jaar op jaar’-groei, zeker in vergelijking met die in andere landen, is indrukwekkend. Zowel van lucht/water als van water/watersystemen is de verkoop in 2016 bijna verdubbeld ten opzichte van die in 2015. Daarmee is Nederland Europese recordhouder ‘verkoopgroei’ is. Het succes staat in schril contrast met de situatie in de afgelopen vijf jaar, waarin op zijn best van een stabiele markt kon worden gesproken.

Eén van de oorzaken van de groeispurt komt waarschijnlijk door financiële en fiscale maatregelen. Zo verlaagt de ISDE-subsidie de drempel voor eindgebruikers om in een warmtepomp te investeren.

Bron: Installatie.nl

NPW Nieuws
27.09.2019
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) start een grootschalig monitoringstraject om inzicht te krijgen in praktijkprestaties van warmtepompsystemen in Nederlandse woningen.
12.09.2019
Warmptepompleveranciers vrezen dat zij geen pompen meer kunnen plaatsen als de minister nieuwe geluidsregels invoert.
11.09.2019
Huizen in noord-Londen gaan verwarmd worden met de overtollige warmte die uit de metrobuizen komt. Hierdoor worden ook de stations koeler.